Babymoov
Achter de schermen

Neem een kijkje in de Nutribaby keuken

Ter gelegenheid van de lancering van de Nutribaby, een geheel nieuw product in het assortiment eten & drinken van Babymoov, hebben wij er voor gekozen om u de geschiedenis van dit product te vertellen; van zijn ontstaan tot de lancering.

En net als ouders over hun baby, zijn het de makers die het beste over hun product vertellen: Christelle, de brandmanager van Babymoov die aan zijn wieg stond, zal u het verhaal van de Nutribaby vertellen.

De eerste keukenrobot die echt kan koken voor de baby !

Ontdek het ontwerpproces achter de schermen!

Baby's worden niet door de ooievaar gebracht… En voor onze producten geldt hetzelfde: Er is geen fee die met een toverstokje zwaait en in een oogopslag innoverende producten met een trendy design te voorschijn tovert. De realiteit is ietsje ingewikkelder.

We gaan u daarom onthullen hoe een product bij Babymoov geboren wordt: daarvoor hebben we Christelle ondervraagd, brandmanager op de Marketing afdeling bij Babymoov. Zij zal ons de verschillende ontwikkelingsstadia van de Nutribaby uitleggen, de allernieuwste multifunctionele keukenrobot voor baby!

Om te beginnen, wat is een Nutribaby?

De Nutribaby is, zoals de slagzin al zegt, de 1ste keukenrobot die echt voor baby kookt. Want in tegenstelling tot de meeste keukenrobots op de markt, is het hier geen kwestie van alle ingrediënten bij elkaar doen en alles tegelijk stomen. Want een courgette kookt sneller dan een aardappel… Dankzij de verschillende mandjes kan ieder van elk ingrediënt de kooktijd gerespecteerd worden, en kan dus de smaak en vitaminen beter bewaard blijven. De Nutribaby is ook een zeer efficiënte mixer voor de bereiding van purees, vruchtenmoes, soepen voor de baby. En dankzij de grote inhoud is het mogelijk meerdere maaltijden van te voren klaar te maken, en zelfs het hele gezin te laten smullen! En met de flessenwarm- en sterilisatorfunctie kan hij meteen na de geboorte gebruikt worden. Tot slot enkele kleine, maar praktische voordelen: Hij kan tot 3 zuigflessen tegelijk verwarmen en steriliseren, verwarmt potjes en kan zelfs eieren koken!

Hoe zijn jullie op dit idee gekomen?

Het idee is van de moeders gekomen: in het kader van onze Trendy Mama bijeenkomsten hebben we veel moeders gepeild om te kijken wat we voor nieuw product konden maken op gebied van keukenrobots voor baby. Alle moeders waren het er over eens dat de keukenrobots de maaltijdbereiding een stuk eenvoudiger gemaakt heeft, maar er punten waren die verbeterd konden worden: de inhoud van de keukenrobots, het feit dat alles tegelijk gekookt moet worden, en de moeilijkheid om een kooktijd te kiezen (met het principe van kooktijd instellen naar gelang de hoeveelheid water in het reservoir van de robot). Al deze verwachtingen waren voor ons een technische uitdaging, die we wilden aangaan met het ontwerp van de Nutribaby!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat waren de verschillende etappes in de ontwikkeling van het product?

De eerste etappe was de organisatie van die 1ste moederbijeenkomsten om de behoeften en verwachtingen op gebied van keukenrobots te kunnen identificeren. En met deze bijeenkomsten is het concept Nutribaby geboren! Daarna hebben we de moeders opnieuw bijeengebracht om het concept te presenteren, en te polsen of ons idee goed was.

We hebben het project vervolgens aan een designbureau toevertrouwd, die onze ideeën vorm gegeven hebben: daarna zijn de eerste Nutribaby tekeningen binnengekomen. Moeders hebben ons tijdens de hele ontwikkelingsfase bijgestaan. We hebben hen dus de verschillende ontwerpen voorgelegd, en gevraagd welke hun voorkeur had.

Vervolgens de technische fase: het bepalen van de functies, het vermogen van de motor, opwarmtijd, de ergonomie van het product om een eerste Nutribaby prototype te kunnen maken.

En weer hebben we het project aan moeders voorgelegd, die erg enhousiast waren!

Daarop volgde een lange periode gewijd aan de industrialisatie van het product, het opstellen van de gebruiksaanwijzing, de verpakking, kleuren kiezen… We hebben de eerste keukenrobots ontvangen die naar testgezinnen zijn gestuurd, om eventuele foutjes bij te kunnen bijstellen. Daarna is de «echte» fabricatie begonnen, en de Nutribaby in de baby speciaalzaken aangekomen!

Van de eerste ideeën tot de lancering, hoeveel tijd is daar overheen gegaan?

Een lange tijd: bijna 3 jaar! Dat was eerlijk gezegd langer dan we voorzien hadden…We hadden het product ook na anderhalf of twee jaar kunnen lanceren, maar er waren een aantal details die verbeterd moesten worden. We hebben er dus voor gekozen om de lancering een paar maanden uit te stellen, om er zeker van te zijn een excellent product op de markt te brengen, dat perfect aansluit op de verwachtingen van de ouders!

Word fan van Nutribaby op Facebook!

En neem ook een kijkje op onze blog gewijd aan babyvoeding.