Babymoov
Achter de schermen

Het ontstaan van de Slim Kinderstoel

Een kijkje bij Babymoov…

U heeft er altijd al van gedroomd om een kijkje achter de schermen te nemen van een onderneming die zich met uw baby bezighoudt? Dan is deze rubriek helemaal voor u!

Maak kennis met de mensen die voor u werken (design, kwaliteit…), neem een kijkje in het reilen en zeilen van onze onderneming… En spoedig hebben we geen geheimen meer voor u!!

Het ontstaan van de Slim Kinderstoel

Het ontstaan van de Slim Kinderstoel

De verschillende etappes in het ontstaan van de Slim kinderstoel uitgelegd door Flore, productmanager bij Babymoov baby- en kinderartikelen

 

 

 

Hoe worden de Babymoov producten geboren? Wat zijn de verschillende etappes in het ontstaan van een product? Hoe lukt het onze teams om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van de ouders en baby's te beantwoorden?

Van ideeën tot productiemodel van een baby- en kinderatikel, van prototype tot de design van speelgoed: verschillende afdelingen zijn nauw betrokken bij de productontwikkeling, waaronder de afdeling Marketing. Om u zo duidelijk mogelijk de productontwikkeling te omschrijven, heeft Flore, productmanager bij Babymoov baby- en kinderartikelen geaccepteerd u de verschillende etappes van productontwikkeling uit te leggen. Voor meer duidelijkheid nemen we als voorbeeld een geheel nieuw product: de Babymoov Slim kinderstoel!

Flore, zou je ons uit kunnen leggen waarom er voor gekozen is om de Babymoov Slim kinderstoel te creeëren? Waar komt het idee vandaan?

In de zoektocht naar nieuwe ideeën heeft Babymoov de Trendy baby bijeenkomsten gecreeërd. Toen we op het een idee kwamen om een nieuwe kinderstoel te gaan maken, waren wij het er meteen over eens dat het een innoverend product moest zijn, anders dan wat er al op de markt verkrijgbaar is.

Dus hebben we moeders ontmoet om ze ons idee voor te leggen.Tijdens deze bijeenkomst hebben verschillende moeders ons het grootste probleem aangegeven bij het gebruik van een kinderstoel: het is een sta-in-de-weg in de keuken van de meeste ouders. Er moest dus een super compact product komen die overal opgeborgen kon worden!

Maar de moeders vonden wel dat het niet ten koste mocht gaan van het comfort, en functies als verstelbare- rugleuning en eetblad, en verstelbare hoogte.

Onze uitdaging was dus een product te ontwikkelen dat zeer compact, maar ook compleet en trendy zou zijn.

Kan je ons de verschillende etappes van de productontwikkeling uitleggen?

De ontwikkeling van deze stoel heeft, van idee tot productlancering, ongeveer 2 jaar geduurd. De eerste etappe was het idee valideren; dankzij de Trendy Baby bijeenkomsten en het marktonderzoek hebben wij een « Brief » kunnen opstellen, bestaand uit de algemene- en technische kenmerken, en het design van de te ontwikkelen kinderstoel. Voor de zitting bijvoorbeeld hebben we meerdere monsters van motieven en kleuren aan de ouders voorgelegd, en gevraagd te stemmen.

Vervolgens hebben we contact opgenomen met de meest bevoegde leverancier, met wie we samen het product ontwikkeld, en een eerste prototype gelanceerd hebben. Zoals bij ieder project, moest het eerste prototype bijgesteld worden om nog beter aan onze eisen te voldoen.

Dan komt de etappe design van het project: dat wil zeggen, de validatie van het eerste monster met de kleuren en motieven die we gecreërd hadden. Met de uiteindelijke keuze van het monster konden we de eerste bestellingen plaatsen; vervolgens hebben we het product aan onze cliënten, de gespecialiseerde babyzaken, kunnen aanbieden.

Slim Kinderstoel